Властите на Чехия, ръководейки се от санкционните списъци по отношение на

...
Властите на Чехия, ръководейки се от санкционните списъци по отношение на
Коментари Харесай

Чехия: Замразихме имущество на руски олигарси за стотици милиони

Властите на Чехия, ръководейки се от санкционните описи във връзка с Русия, са замразили в страната имущество на съветски предприемачи на стойност милиони евро. Това сподели през днешния ден чешкият министър председател Петър Фиала пред държавната телевизия, представен от ТАСС, съобщи Дарик.

" Играем една от водещите функции в Европа в процеса на въвеждане на наказания (срещу Русия). Замразили сме имущество на съветски олигарси на стойност стотици милиони крони ( милиони евро). Замразяването на имуществото се прави в сходство с решенията за наказания ", сподели министър председателят.

Фиала сподели, че правителството ще инициира внасянето на промени в чешкото законодателство във връзка със глобите против Русия. По думите му би трябвало да се подсигурява, че компаниите, свързани с лица, фигуриращи в санкционните описи, ще продължат да работят, а чиновниците им ще останат на работа.

Не става и дума за национализация на замразеното съветско имущество в Чехия, сподели Фиала и добави, че сходен въпрос не се разисква. Такъв метод би влезнал в несъгласие с демократичните правила, от които се управлява страната, сподели министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР